Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x
O nasAktualnościKontakt • Zadzwoń bądź napisz do nas: 508 156 783, e-mail: sklep@gieldagastronomiczna.pl


» przeczytaj wszystkie opinie

Filtr odwróconej osmozy 1.0, HENDI, 220-240V/108W, 360x130x(H)465mm Wariant podstawowy


Filtr odwróconej osmozy 1.0, HENDI, 220-240V/108W, 360x130x(H)465mm Wariant podstawowy

238035


Dostępność: produkt dostępny
Producent: Hendi
Finansowanie: Raty lub Leasing
Cena producenta: 2 199,00 zł
Nasza cena z 20% rabatem:
1 759,20 zł
2 163,82 zł brutto

Negocjuj cenę!
-   +


Opis produktu:


Filtry z membranami osmotycznymi do filtracji wody – efekt końcowym jest zupełnie czysta chemicznie, zdemineralizowana woda. Woda oczyszczona poprzez odwróconą osmozę przekłada się na: - brak konieczności ręcznego polerowania szkła i sztućców, - silniejsze działanie detergentów i tym samym zmniejszenie użycia środków myjących i nabłyszczaczy, - wydłużony czas użytkowania i zwiększenie wydajności energetycznej urządzeń podłączonych do wody. Do użytku w profesjonalnej gastronomii – przeznaczone do pracy z urządzeniami gastronomicznymi (niekoniecznie do wody pitnej ze względu na smak po oczyszczeniu). Membrana przepuszcza tylko cząsteczki wody – posiada pory o średnicy 0,0001 mikrometra. Membrana fabrycznie zamontowana w urządzeniu – użytkownik nie musi instalować samodzielnie. Kompaktowa konstrukcja – w obudowie znajduje się już gwint do przyłączania prefiltrów. Wbudowana pompa, sterowana czujnikami ciśnienia. Średnica przyłącza wody: 3/4". Ciśnienie robocze: od 2,2 do 6 bar. Maksymalna twardość wody: 1500ppm. Maksymalne stężenie chloru: 0,3ppm. Zakres pH wody zasilającej: 2-11. Redukcja zanieczyszczeń i twardości do 95%. Dostarczane z wężem przyłączeniowym do wody. Zasada działania odwróconej osmozy: – woda przepływająca przez wkład wstępny oczyszczana jest z zanieczyszczeń o rozmiarze większym niż 5 mikronów (piasek, rdza, itp., a także chlor), – następnie podawana jest na membranę osmotyczną, która jest barierą dla: zanieczyszczeń organicznych i nieorganicznych, metali ciężkich, pierwiastków radioaktywnych i rakotwórczych, – czysta woda kierowana jest do urządzenia końcowego, – po filtracji molekularnej woda przepływa przez wkład ze złożem mineralizujący, nasycając ją dodatkowo jonami soli mineralnych Filtr odwróconej osmozy 1.0 firmy HENDI pozwala uzyskać czystą chemicznie wodę – około 95% oczyszczenia. Tak czysta woda stosowana w profesjonalnych urządzeniach gastronomicznych pozwala wydłużyć ich żywotność, a także nie zostawia osadów na sztućcach czy szkle. Urządzenie jest niezwykle łatwe w obsłudze dla przeciętnego użytkownika, ponieważ membrana jest już w nim zainstalowana, a kompaktowa konstrukcja zawiera wbudowany gwint do przyłączenia prefiltra. Obudowa wykonana z tworzywa sztucznego. Wydajność maksymalna przy temperaturze wody 25°C i ciśnieniu 4 bar oraz TDS 250 ppm: 1,5 l/min. Zaopatrzone w wkład wstępny (prefiltr) z węglem aktywnym oraz w sedymentacyjny wkład końcowy. Wkłady do zakupienia również osobno: wstępny (kod: 238066) oraz końcowy (kod: 238059).

Przy zamówieniu produktów firmy Hendi powyżej 350 zł netto koszt transportu jest darmowy