Informujemy, że ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. x
O nasAktualnościKontakt • Zadzwoń bądź napisz do nas: 508 156 783, e-mail: sklep@gieldagastronomiczna.pl


» przeczytaj wszystkie opinie

HENDI Samurai mandolina japońska, HENDI, 395x165x(H)115mm Wariant podstawowy


HENDI Samurai mandolina japońska, HENDI, 395x165x(H)115mm Wariant podstawowy

237922


Dostępność: zapytaj o dostępność
Producent: Hendi
Finansowanie: Raty lub Leasing
Cena producenta: 129,00 zł
Nasza cena z 20% rabatem:
103,20 zł
126,94 zł brutto

Negocjuj cenę!
-   +


Opis produktu:


HENDI Samurai mandolina japońska to wysokiej jakości narzędzie do szatkowania warzyw i owoców z najwyższą precyzją, jakiej oczekują światowej klasy profesjonaliści – szybko, ale i idealnie cienko, dzięki ultra-ostrym elementom tnącym. Możesz regulować grubość cięcia od 0,5 mm do 9 mm oraz wybrać jego rodzaj, plastry lub julienne. Nasza mandolina wyróżnia się również powłoką nieprzywierającą, po której łatwo ślizgają się kawałki warzyw i owoców, tym samym jeszcze bardziej ułatwiając super szybkie cięcie. Jej kompaktowe rozmiary sprawiają, że doskonale sprawdzi się nie tylko w profesjonalnej, ale i domowej kuchni.

Solidna konstrukcja: elementy wykonane ze stali nierdzewnej i tworzywa ABS oraz polipropylenu.

Płaska stalowa powierzchnia jest podzielona na dwie otwierające się części zapewniając łatwy dostęp do ostrzy w celu ich regulowania, demontażu lub wyczyszczenia. Posiada powłokę nieprzywierającą PTFE, która umożliwia niezwykle gładkie cięcie (ślizganie się warzyw i owoców).

Ultra-ostre elementy tnące w kilku wariantach oferujących zróżnicowane, ale zawsze idealnie precyzyjne i jednakowe efekty cięcia:

– 2 płaskie ostrza umieszczone na odwracanym elemencie: gładkie lub ząbkowane ostrze,

– demontowany obrotowy wałek, na którym znajdują się zębate ostrza; grubość cięcia oraz rodzaj są łatwo regulowane za pomocą pokrętła: od 0,5 mm do 9 mm, plastry lub julienne (słupki).

Płaskie ostrza są umieszczone pod kątem zapewniając jeszcze większe przyspieszenie i usprawnienie procesu cięcia.

Wałek posiada zabezpieczenie – zostaje zablokowany na swoim miejscu i nie stwarza zagrożenia wysunięcia się. Ustawienie pozycji wałka do demontażu jest oznaczone na pokrętle.

Zaczep na miskę oraz nóżki antypoślizgowe wykonane z gumy termoplastycznej (TPR), zapewniające pełną stabilność podczas pracy.

Wyposażona w dodatkową, wysuwaną, szeroką nóżkę – wysoki komfort użytkowania, można szatkować warzywa trzymając mandolinę w ręce lub ustawić ją na blacie pod kątem 45°.

W zestawie akcesoria zapewniające wysokie bezpieczeństwo pracy:

– element do ochrony palców podczas pracy oraz dociskania warzyw/owoców za pomocą 6 cienkich szpikulców,

– nakładka z tworzywa sztucznego zabezpieczająca ostrze znajdujące na zewnętrznej stronie.

Przy zamówieniu produktów firmy Hendi powyżej 350 zł netto koszt transportu jest darmowy